Agenda
Laatste Nieuws:

ABInBev
Niestijl Mechanisatie
Loonbedrijf van der Laan
Jac verhuur
DE DRAAD
PROVINCIE GRONINGEN
BELEVENISCOLLECTIEF
Konvooi Exceptioneel

Voorstellingen

<< PROGRAMMA ZATERDAGPROGRAMMA OVERIG SCHILDWEEK >>

Arno Adams
Bruinsma's
Clown Knipoog, Zeepbellen XXL
Durkje
De Fuckups
The Ex
Hartendames
In de Norse Wafelbakker
Inge van Calkar
Laptop Cinema
Sido & Annemarieke
The Monroes
Ingeborg Kneut
The Mudd
Los obamas
Klaske Oenema
Hanneke Rouw
Stowaway
Bert Ridderbos en Linde Nijland
VenCe
Michael Voelkel
Mirjam Zuiderveld
Zondag, 23 juli 2017, 12:00 - 23:00

PROGRAMMA ZONDAG

Artiesteninfo verschijnt op alfabetische volgorde en onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen IN BEWERKING!


Arno Adams

Wat Ede Staal was en is voor Groningen, is Arno Adams voor Limburg.
En niet alleen in Limburg heeft Arno zijn toegewijde fans: ook hier bij ons kennen we heel wat mensen die tot tranen toe geroerd zijn door zijn muziek en de aangrijpende teksten.
Het is overigens bijzonder dat Arno zo ver buiten zijn geliefde Limburg optreedt en nog bijzonderder zijn de topmuzikanten die hem vergezellen: Stefan Nijssen, Yves Dupuits en Bart Oostindie! Het wordt een prachtig optreden met oude en met nieuwe nummers!


Limburg en Groningen liggen geografisch in Nederland ver uiteen, maar de provincies en hun inwoners hebben heel wat gemeen als het gaat over hun relatie met Den Haag. En het zijn beide krimpprovincies, maar ook alle twee gezegend met een eigen krachtige cultuur en met prachtige natuur. En een dialect, wat bijzonder genoeg, over en weer vaak goed verstaanbaar blijkt... Komt dat meegenieten!

Primeur voor Art Carnivale: dit wordt het allereerste live publieksoptreden van Arno Adams met deze muzikale bezetting! En hier een van de laatste nummers van Arno waarin hij terug denkt aan de tijd dat Pink Pop nog in Geleen was: 'Noa Gelaen', naar Geleen.


https://youtu.be/NKukztHdNgg


[15.15 - 16.00  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]

[19.00-20.00 Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Awkward men 


[17.00 Moekes tent]


Bruinsma's

Theo Bruinsma en zien zeuns Douwe en Thomas.

Theo schrijft al sinds jaar en dag zijn eigen liedjes en doet dlt voornamelijk in het Drêênse dialect. Beinvloed onder andere door Neil Young, Nick Drake en Paul Buchanan schrijft Theo melancholische luisterliedjes.

Maar ook het wat stevigere werk schuwt hij niet.

Niet alleen Theo maar ook zijn beide zonen zijn bedreven met het musiceren in dialect. Zij werden dit jaar tweede op het Drents Liedjesfestival met hun nummer Vief Letters.

Naast muziek hebben Brúúnsma's ook affiniteit met theater en andere vormen van beeldende kunst.

Zowel uitvoerend alswel als liefhebber.

 

U bent uitgenodigd voor deze speciale samenstelling.......,  'Vao & Zeun'


[15.45 - 16.15  Moekes tent]


Clown Knipoog, zeepbellen XXL

Heb je ze al eens door de lucht zien zweven?
Mocht je het zelf al eens mee beleven?
Gigantisch veel en grote zeepbellen kan ze maken
Kleine èn grote mensen vermaken
Elke keer
Als ander typetje in de weer
Probeer de ze te vangen in een netje of op je hand
En je bent in Knipoog’s Zeepbellenwereld beland


www.zeepbellenxxl.nl

[middag terrein]


Durkje Hof (dans) en gitarist Will Emmerink

Het was even spannend of het zou lukken, maar ja!!! Ook dit jaar komt Durkje optreden in onze Vaudeville tent!

Het thema: dans en muziek van rond de Middellandse Zee. Te beginnen met een Spaanse dans en eindigend met een Egyptische sfeerdans!

De dansen worden afgewisseld met Spaanse gitaarmuziek, flamboyant gespeeld door gitaarmeester Will Emmerink!

Vermelden wij dan ook nog dat dit geheel aaneen wordt gesproken door Art Carnivale's spreekstalmeester van het eerste uur, Jan Hesseling, dan zal het voor de liefhebbers duidelijk zijn wat de place to be is op zondagavond!


[18.15 - 18.45  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


The Ex

The adventurous, innovative Dutch band The Ex exists 38 years this year and is still going strong. New projects, new songs and new adventures.
The Ex have defied categorisation ever since they started playing in 1979. Born out of the punk explosion, when anything and everything was possible, the band have still managed to retain both curiosity and passion for their music. Using guitars, bass, drums and voice as their starting point, The Ex have continued to musically explore undiscovered areas right up to the present day.

http://www.theex.nl/

[21.15 - 22.15  Hoofdpodium]


De Fuckups

De verrassend foutloze De Fuckups uit Groningen spelen punkrock, in de meeste gevallen sinds 1977 maar in elk geval mensenheugenis.

De Fuckups brachten meerdere platen uit, waarvan ze er nog een behoorlijk aantal op zolder hebben staan.

In de laatste week van augustus gaan De Fuckups weer op wereldtour. Deze keer naar Garryhill in Ierland.

De favoriete kleur van De Fuckups is (alles bij elkaar opgeteld en gedeeld door 6) donkermauve, met een leverbeige gloed, afhankelijk van het uur van de dag.

[22.45 - 23.30  Muziekkoepel]


Hartendames met Taro van Vero

ONTDEK WAT HET HEDEN VOOR U IN PETTO HEEFT!
HARTENDAMES MET HET 'TARO VAN VERO' OP ART CARNIVALE 2017!!!!

Wie herinnert zich nog het fameuze H3V3SK3S festival van enige jaren geleden? Vrijwel niemand, maar geweldig was het!!! En daar, op deze magische plek, een verlaten kerkje op een chemisch industrieterrein, openbaarde zich de wondere wereld van het TARO VAN VERO voor de eerste Groningse keer. Drac de Magister, Internationaal Waarvrager, later ook een illustere gast bij Art Carnivale, heeft zijn kunde overgedragen aan de Hartendames ! Was hij tot voor kort de eerste en enige die met het Taro van Vero zulke wonderbaarlijke resultaten boekte, nu zullen deze dames van harte uw leven verrijken door samen met u door middel van het 'Taro van Vero' te kijken naar wat u al vermoedde over uw glorieuze toekomst!!!!!

www.hartendames.nl
https://www.facebook.com/Hartendames

[doorlopend  Magical DustMen plein]


In de Norse Wafelbakker

Ontmout & Grout?

Aan tafel zitten met Arno Adams, Bart Oostindie, Yves Dupuits en Stefan Nijssen? (Oei...) Handtekening van Sido Martens EN Annemarieke Coenders? Een intelligente vraag stellen aan Klaske Oenema?  Hanneke Rouw bedanken na afloop van haar uitvoering van de Bach Sonates? Los Obamas feliciteren met hun prachtige zwembadfoto?
Het zou allemaal zo maar kunnen gebeuren bij de MEET & GREET in de Norse Wafelbakker, Magical DustMen Plein, op zondagmiddag. Welkom!

[doorlopend  Magical DustMen plein]


Inge van Calkar

Het creatieve proces is een wonderlijk ding. Je schrijft liedjes, neemt ze op, en ineens zie en hoor je alles anders. Dat overkwam Inge van Calkar, die we nog kennen van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Gaandeweg is haar smaak, stijl en aanpak veranderd. Dan kun je wel stug door blijven gaan op de oude voet, maar de verlokkingen van een nieuwe richting zijn veel interessanter. Die innerlijke stem moest ze gewoon volgen voor komende album. De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische, terwijl de liedjes een elektronica injectie meekregen. Welkom in de alternative pop van Inge van Calkar.

http://www.ingevancalkar.nl/

[14.00 - 14.45  Hoofdpodium]


LapTop Cinema

Korte video's en tussendoor kabouterverhaal behorend bij he kabouterpad van de Dorpsvereniging Steendam!

[doorlopend  Magical DustMen plein]


Sido Martens & Annemarieke Coenders

Deze twee artiesten zijn een feest op het podium.
Sido stond ooit solo op het hoofdpodium van Pink Pop, was lid van de fameuze groep Fungus en maakte sindsdien de ene uitzonderlijke cd na de andere. Met misschien wel als hoogtepunt de in 2016 verschenen cd 'Weerbarst'.

Annemarieke is heel(!) veel(!) jonger dan Sido, maar kwaliteit laat zich niet in jaren uitdrukken. Haar prachtige liedjes zijn waardevol, en aangrijpend kloppend gezongen.

Hoe ze het programma in gaan delen is altijd een verrassing. Ze wisselen elkaar af, doen soms iets samen, ze maken een grapje naar het publiek, dollen over en weer een beetje met elkaar.
En het valt daardoor in eerste instantie misschien niet echt op, maar dan plotseling dringt de harde waarheid tot je door: "Ja maar wacht eens even... Ik zit hier naar super schitterende muziek te luisteren". En zo is het.

 Foto Ronald Rietman
[17.00 - 18.00  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


The Monroes

The Monroes bestaan inmiddels al 15 jaar. De spil van de band bestaat nog steeds uit zangeres/gitariste Josje Kobes en zanger/gitarist Arnold Nieborg die beiden de nummers schrijven. Op het moment zijn ze druk bezig met hun derde plaat, die ze opnemen in hun eigen studio. Ook op Art carnivale zullen ze ook veel van dat nieuwe repertoire ten gehore brengen. De nieuwe nummers gaan naar verluid weer wat meer richting de garagerock, maar ook een vleugje countryrock en bubblegum schijnen ingemiddels doorgesijpeld te zijn in het veelzijdige geluid van dit eigenwijze gitaarbandje.

The Monroes:
Josje Kobès: zang, gitaar
Arnold Nieborg: zang, gitaar
Sebastiaan Haykens: bas
Lielian Tan: drums

[17.30 - 18.15  Muziekkoepel]


The Mudd

The Mudd is an upcoming band from Groningen that packs a punch and a kiss and sounds refreshing in a familiar way. They are ready to grab you with their hypnotizing melodies and catchy lyrics.

[18.45 - 19.30  Hoofdpodium]


New Kneut Kollectiv

New Kneut Kollectiv is een plooibaar orkestje met muzikanten van verschillend pluimage. Ze spelen gezellige zigeunermuziek en pralientjes uit het Hot Club De France repertoire, met veel zwier en joie de vivre!

Ingeborg Cneut studeerde klassieke viool in Kortrijk, Gent en Maastrich. Daarna trok ze naar Rotterdam om zich te specialiseren in de Tangomuziek. Na 5 jaar Rotterdam ging ze met haar diploma 2 jaar haar Tangobagage toetsen en vervolmaken in Buenos Aires (Argentinië) en met succes! Terug uit Argentinië zocht ze in Vlaanderen en Brussel naar mogelijkheden met haar tangomuziek, maar keerde na een tijd terug naar Rotterdam waar ze aan het conservatorium het maximum haalde voor de ‘2de fase Tango-Viool’.(In België ‘Hoger Diploma’) Op art Carnivale neemt ze haar vrienden mee!

Gezelligheid is waar het New Kneut Kollektiv is...van kleine tot grote bezetting klinkt Kneut & Ko zwierig, gepassioneerd, vrolijk en opzwepend!

[13.00 - 13.45  Muziekkoepel]


Los Obamas

Gruizige garagebeat, trashy blues en zinderende surf. Met veel energie wordt deze mix van stijlen gebracht door vier muzikanten van Groningse bodem. Opgegroeid in de rijke groningse muziekscene, met een spoor van voorbije en een handvol bestaande bands. Waaronder The Monroes, Sexton Creeps, Harms Fork, Shoe Eating Rabbits, De fuckups, The Kickers
Ze houden het al meer dan twee ambstermijnen met elkaar vol, door veel spelen in o.a. hun geliefde Vera, en meerdere tourtjes in het buitenland.


[20.00 - 20.45  Muziekkoepel]


Klaske Oenema

Als het woord 'magisch' ergens op van toepassing is, dan is dat wel op een optreden, of moeten we zeggen 'voorstelling' van Klaske Oenema. En op deze zondag zijn dat er zelfs twee!

Klaske woonde in Groningen, is nu verhuisd naar Amsterdam, maar zij is op deze zondag terug in het Groningse. In de Lap Top Cinema zal ze ons twee keer trakteren op haar liedjes en teksten en terwijl zij zingt of haar teksten voordraagt projecteert zij via een overhead projector knipsels en beelden op een scherm. De wereld en de intense sfeer die zij zo creëert is van een ongekende kwetsbare schoonheid. Er zijn niet heel veel plaatsen in de Lap Top Cinema, dus als je jezelf los kunt rukken van een van de andere speciale acts op Art Carnivale, doe jezelf een plezier en kom op tijd!
Hier een link naar een van haar video's: https://youtu.be/QojijCHgF_M


[14.30 - 15.00  LapTop Cinema op het Magical Dustmen plein]
[16.15 - 16.45  LapTop Cinema op het Magical Dustmen plein]


Ol' Houd

Groninger levenslied, leed en liefde


[13.15 - 13.45  Moekes tent]
[20.00 - 21.00  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Bert Ridderbos & Linde Nijland

Linde Nijland behoort al jaren tot de top van de Europese folk. Ze trad op in binnen- en buitenland en maakte vele albums. Met haar kristalheldere stem, geïnspireerd op Ierse, Engelse en Amerikaanse folk weet ze elk publiek te raken. Linde maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil.

Sinds 2005 treedt Linde op met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (gitaren, cittern, accordeon).  “Een betere folkzangeres dan Linde Nijland is in Nederland niet te vinden en zelfs in het buitenland zal je naarstig moeten zoeken“.


[14.45 - 15.15  Moekes tent]


Hanneke Rouw

Een prachtige manier om na een fijne zondagochtend de zondagmiddag te starten: luisteren naar celliste Hanneke Rouw als zij op Art Carnivale de Cello Suites van Bach komt spelen.


Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.


Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts Leuven.


Op het sfeervolle festivalterrein aan het Schildmeer, in de feestelijke Magical DustMen tent als het nog rustig is, genieten van Hanneke Rouw en haar prachtige cellospel.


[12.30  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Tineke Rouw

Tineke Rouw trakteert ons op enkele liederen in de streektaal, waaronder het Eemskanaallied en het Schildmeerlied. Zelf is zij geboren aan het Schildmeer en haar moeder zong dit toen ze klein was, dus die keuze is begrijpelijk. Tineke begeleidt zichzelf op gitaar.

Hier is haar website: www.tinekerouw.nl


[18.00 - 18.15  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


Shalton Theatre

info volgt


Steven Luca

info volgt


Stowaway

Harten gaan sneller kloppen, bloed jaagt waar het niet gaan kan, verre avonturen, jongens -en meisjesdromen en internationale zeemanstragiek: als Stowaway het podium betreedt trekt een wereld van vervlogen tijden en hedendaagse romantiek in volle glorie of intense diepgang aan het publiek voorbij. De drie zingende verstekelingen van Stowaway zijn al vaker gevraagd voor Art Carnivale en nu is het gelukt!!!


Jan Huttinga, zang en gitaar, Willie Boon, zang, en Jaap Tholen, zang, komen met
een mengeling van seasongs, work- and folksongs op zondagmiddag


[14.00 - 14.30  Magical Dustmen Vaudeville Theatre]


VENcE

Met haar unieke bezetting en originele, veelzijdige muziek waaiert VENcE uit over een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek; melodieuze intieme popfolk, vuig groovende rock, leentjebuur bij oost-europese balkan en hier en daar een vleugje punk. Het is wild, subtiel, spannend en mooi; drie vrouwen en twee mannen maken eigenzinnige muziek. Eigen, verrassend en herkenbaar. In verschillende media werd VENcE al omschreven als 'wervelende folk/pop/rock met een duister randje'. Mis deze band niet! Ervaar ze live, optredens zijn schaars, maar altijd raak!


[16.15 - 17.00  Hoofdpodium]


Michael Voelkel

Goede vriend en meestertroubadour Michael is ook weer van de partij!

Michael Völkel, bouwjaar 1961, is sinds zijn 17e gitarist. Hij verzamelde ervaringen in de meest verschillende muziek richtingen en vult daarmee zijn actueel programma.

Michael Völkel componeert en treedt op als solist of met band. Zijn repertoire bevat Ierse, Schotse, Duitse en Amerikaanse folk, rock, blues, klassieke, akoestische gitaarmuziek (Finger-style) en minnezang.

Bij optredens en opnames komen als instrument de gitaar, maar ook de mandoline, citer, Turkse saz, doubleneck gitaar, als ook verschillende fluiten en percussie aan bod.

https://www.michaelvoelkel.de

[12.30-13.00 Moekes tent en daarna diverse tijden op terrein]


Mirjam Zuiderveld

In 2011 kreeg Mirjam de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt voor haar zelfgeschreven nummer ‘Rush’. De jury van muziekcafé de Amer (bestaande uit Ineke Schepers, Egbert Meyers en Martin Groenewold) prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze wist over te brengen.

Sindsdien heeft Mirjam een repertoire aan eigen nummers en is ze al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo trad ze o.a. op voor Rtv Drenthe, Radio Noord en werd een van haar nummers gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum. In muziekcafé de Amer verzorgde ze tot tweemaal toe het hoofdprogramma. Ook stond ze op verschillende festivals in Groningen en Drenthe zoals Kanaalpop, Ruige Land, ‘Ode aan het Kanaal’ en SWAMP.

En nu dus op Art Carnivale!


[15.15 - 15.45  Muziekkoepel]