Art Carnivale
Familiefestival Art Carnivale

Festival-informatie

Route

Parkeren: Strandpark Schildmeer

Het Kultuureiland heeft op dit ogenblik (nog) zeer beperkte parkeervoorzieningen. Wij verzoeken bezoekers daarom te parkeren op de parkeerplaats bij het Strandpark Schildmeer aan de Roegeweg (parkeerroute aangegeven). Vanaf de parkeerplaats is een looproute naar de ingang van het park aanwezig. Let op: het is niet toegestaan te parkeren aan de Damsterweg en slechts eenzijdig aan de Roegeweg i.v.m. vrijhouden voor verkeer en hulpdiensten. Bij controle riskeert u hier een boete.

Fietsen kunnen bij de centrale ingang van het Kultuureiland aan de Damsterweg ter hoogte van de Geerlandweg geplaatst worden.

Het Schildmeergebied is (op zondagen) helaas niet met openbaar vervoer te bereiken.

Over corona

Na overleg met de veiligheidsregio Groningen voldoen we op dit moment in tijd aan de coronaregels voor kleine evenementen. Dat houdt in dat u naar binnen kunt na het afnemen van een gezondheidscheck (vragenlijst) plus uw ticket, de anderhalve meter regel op het terrein gehandhaaft blijft en er voldoende mogelijkheden zijn om uw handen te wassen. Kortom de basismaatregelen volgens de overheid. Uiteraard volgen we hierbij de aktuele ontwikkelingen en mogelijke aanpassingen op de voet.

Festival-Regels

De Art Carnivale Zomercarrousel maken we samen:

Help ons met het creëren van een gezellige en veilige sfeer en heb respect voor andere mensen, dieren en de omgeving. Laat geen afval achter zodat we deze mooie plek schoon en netjes houden. 

Glas, glazen flessen, uitgebreide tassen met eten en drinken bedoeld voor consumptie ter plaatse, kookvoorzieningen, kampvuren, sterke drank en verboden middelen zijn tijdens activiteiten en evenementen niet toegestaan.

Blijf op de paden en voor publiek ingerichte delen van het park. Op het terrein is recent ingezaaid en aangeplant, wees voorzichting met de plantjes! Houdt rekening met dieren en het broedseizoen, kom buiten de strandjes en open plekken niet te dicht bij het water.

Alcohol wordt alleen geschonken aan personen van 18 jaar en ouder. Alle vormen van meegebrachte alcohol kunnen door ons ingenomen worden i.v.m. de regelgeving en de horecavergunning.

Er mag door bezoekers niet overnacht of gekampeerd worden op het festivalterrein, het strand of de omliggende terreinen. Indien u wilt blijven slapen dan raden wij u aan tijdig te reserveren bij een camping of andere overnachtingsvoorziening in de buurt.

Recreëren bij en zwemmen in de Damsterplas (voormalige zandwinning met verschillende dieptes) is geheel voor eigen risico. Tijdens de festiviteiten is er geen toezicht vanuit de organisatie van het evenement. Gemotoriseerd vaarverkeer is verboden.

Kamperen (ook in auto's) op publieke plaatsen in de omgeving is geheel op eigen risico!

Honden moeten op het festivalterrein te allen tijde aangelijnd blijven. Het park is tijdens de activiteiten geen honden-uitlaatplaats, dus neemt u a.u.b. wegwerpzakjes mee.

U als bezoeker bent één van de meest belangrijke ingrediënten van het feest. Met respect voor elkaar maken we samen de fantastische sfeer die bijna niet meer van deze tijd is. Deze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid blijft onze gouden regel!